CARTE D'OR Tarifler - DONDURMALI KAPAMA
Carte d'Or Tarif - DONDURMALI KAPAMA

DONDURMALI KAPAMA

<p>&Ccedil;ilekli dondurma ile beraber oluşan bu tatlı aklınızı başınızdan alacak...</p>

MALZEMELER

<p>1 bardak un (125 g) 1 bardak toz şeker (170 g) 5 &ccedil;orba kaşığı tereyağı ve margarin (75 g) 1 yumurta Yaklaşık 1 kg karışık meyve (Erik, elma, şeftali, armut, vişne vb.) 1 tatlı kaşığı tar&ccedil;ın (5 g) 1 tutam tuz <a href="../classic/light">Carte d&rsquo;Or Light &Ccedil;ilekli Dondurma</a> (2 kaşık)</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şeker ve yumurtayı &ccedil;ırpın. Karıştırma kabına un, tar&ccedil;ın ve tuz koyup birlikte karıştırın. Oda sıcaklığındaki yağı par&ccedil;a par&ccedil;a ekleyip hamur haline getirin. Meyveleri soyup ayıklayın ve k&uuml;&ccedil;&uuml;k k&uuml;&ccedil;&uuml;k doğrayın. Cam fırın kabına koyup &uuml;st&uuml;ne hazırladığınız hamuru yayın. &Ouml;nceden 180 derece ısıttığınız fırında 45 dakika &uuml;zeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak Carte d&rsquo;or Light &Ccedil;ilekli Dondurma ile servis yapın.</p>