CARTE D'OR Tarifler - CARTE D'OR'LU ŞAM TATLISI
Carte d'Or Tarif - CARTE D'OR'LU ŞAM TATLISI

CARTE D'OR'LU ŞAM TATLISI

<p>İnce ve hafif&ccedil;e dişe gelen bir doku ile hazırlanan Şam Tatlısının Carte d'Or Damla Sakızlı ile sıradışı lezzeti...</p>

MALZEMELER

<p>1 su bardağı yoğurt (160 gr) <br />Yarım bardak un <br />1 bardak irmik ( 150 gr) <br />1 bardak toz şeker <br />50 g badem ( 1 kahve fincanı) <br />2 &ccedil;ay kaşığı kabartma tozu <br /><a href="../geleneksel_tatlilar/damla-sakizli-muhallebi">Carte d&rsquo;Or Sakızlı Muhallebi</a>li (2 kaşık) <br />Şerbet i&ccedil;in: 2,5 bardak toz şeker (425 g ) <br />2 bardak su (400 ml) <br />2 damla limon suyu, g&uuml;l suyu</p>

HAZIRLANIŞI

<p>Şerbet i&ccedil;in 2 bardak suyu ve şekeri tencereye koyun. Kaynamaya bırakın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ve g&uuml;l suyu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yoğurt, irmik, şeker ve kabartma tozunu karıştırıp bulama&ccedil; gibi bir hamur elde edin. Yayılacak kıvamda olmamasına dikkat ediniz. Dikd&ouml;rtgen bir fırın kabını yağlayın. Yağ kokusu olması i&ccedil;in yağı ateşin &uuml;st&uuml;nde hafif&ccedil;e yakın. Hamuru d&ouml;k&uuml;n. Bademleri sıcak suya koyup s&uuml;z&uuml;n ve kabuklarını soyun. Bademleri aralıklı olarak yerleştirdikten sonra 200 C derece de ısıtılmış fırınınızda pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti d&ouml;k&uuml;p &uuml;st&uuml; kapalı olarak bekletin. Soğuyunca parmak parmak kesin ve Carte d&rsquo;Or Sakızlı Muhallebili ile servis yapın. İsteğe g&ouml;re Carte d&rsquo;Or Karamelli Sos ekleyebilirsiniz.</p>