CARTE D'OR Tarifler - ESPRESSOLU KEK
Carte d'Or Tarif - ESPRESSOLU KEK

ESPRESSOLU KEK

<p>Espressonun lezziz aromasının hakim olduğu enfes bir lezzet...</p>

MALZEMELER

<p>1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml) <br />1 yemek kaşığı kaynar su <br />2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr) <br />2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr) <br />1 yumurta <br />1 kahve fincanı un (50 gr) <br />&frac12; &ccedil;ay kaşığı kabartma tozu <br />1 yemek kaşığı krema (15 ml) <br />4 top <a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Kaymaklı Dondurma</a></p>

HAZIRLANIŞI

<p>Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın. 4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı paylaştırın. Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin. 1/3&rsquo;&uuml; suda kalacak şekilde sıcak su doldurun. &Ouml;nceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin. İ&ccedil;ine soktuğunuz k&uuml;rdan kuru &ccedil;ıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz. K&uuml;rdan ıslak &ccedil;ıkıyorsa ve &uuml;stleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile &ouml;rt&uuml;p pişirmeye devam edin.</p>