CARTE D'OR Tarifler - HURMALI TATLI
Carte d'Or Tarif - HURMALI TATLI

HURMALI TATLI

<p>Hurmanın muhteşem lezzeti, kaymaklı dondurmayla beraber tatlıya ilham veriyor.</p>

MALZEMELER

<p>400 g Bağdat hurması <br />3 yemek kaşığı tereyağı(20 g) <br />50 g i&ccedil; ceviz (1 kahve fincanı) <br />Tar&ccedil;ın 1 su bardağı irmik (150 g) <br />1 &ccedil;orba kaşığı tepeleme un (25-30 g) <br />1 &ccedil;orba kaşığı sıvı yağ (10 ml) <br />1 tatlı kaşığı vanilya (5 g) <br />1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g) <br /><a href="../classic/kaymakli">Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma </a>(2 top)</p>

HAZIRLANIŞI

<p>400 g Bağdat hurmasının &ccedil;ekirdeklerini &ccedil;ıkartıp ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağı tavaya koyun. Eriyince hurmaları ilave edip &ccedil;evirin. İ&ccedil; cevizi robottan ge&ccedil;irip hurmaları tar&ccedil;ın ile birlikte ekleyin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Karıştırma kabına irmik, un, 2 &ccedil;orba kaşığı eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tezgahın &uuml;st&uuml;ne sıvı yağ ile yağlayıp dinlenen hamuru yayın. İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm b&uuml;y&uuml;kl&uuml;ğ&uuml;nde a&ccedil;ın ve kenarlarını tam dikd&ouml;rtgen olacak şekilde d&uuml;zeltin. Hazırladığınız hurmalı i&ccedil;i uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın. Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. 2-3 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. &Ouml;nceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda &uuml;stleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın. İsteğe g&ouml;re Carte d&rsquo;Or &Ccedil;ikolatalı Sos ile s&uuml;sleyerek Carte d&rsquo;Or Classic Kaymaklı Dondurma ile servis yapın.</p>